Да преодолееш ограниченията на умa с помощта на Зоната

Храненето според Зоната е различно от всички останали диети. Няма лишения, няма чувство за глад и недостиг, няма „йо-йо ефект.“

Владимир Пенев

Диетите са трудна работа особено, когато си опитал не една и две и резултатът е бил временен и твърде непостоянен. Истината е, че колкото и да се стараем да изглеждаме добре, диетите ни изтощават и оставят неприятното чувство, че живеем с някаква липса, че се лишаваме от удоволствията на живота в името на няколко свалени килограма, чието задържане е твърде относително. Да си го кажем направо: Диетите ни карат да се чувстваме прецакани.

С тези мисли започваме разговора с култовия актьор Владо Пенев, който спазва зоновия хранителен режим от четири месеца и резултатите са повече от впечатляващи.

ZChef: Здравей Владо, ти, Зоната и ZChef… Как се случи тази среща?

Владо: Аз винаги съм имал проблеми с килограмите и съм търсил начини да се справя с това.  Опитвал съм какви ли не диети – „Дюкан“, разделно хранене „90-дневнатa“, винаги комбинирани с физически натоварвания, но съм постигал само временни резултати. Досега смятах, че най-простото решение, когато имаш такъв проблем, е да започнеш да се ограничаваш, да се лишиш от нещо и то колкото по-драстично, толкова по-добре.  Моята природа е такава, че когато изпадна в депресивна ситуация, когато не мога да се справя или други неща взимат приоритет, не съм концентриран в себе си, в собствения си външен вид и кондиция. Тогава изпускам самоконтрола, изпадам в крайности и губя добрата си форма. Доскоро това ми изглеждаше като омагьосан кръг.

Запознах се със зоновото хранене от Руслан Мъйнов. Когато разбрах, че Руслан следва този режим, първо си купих книгата „Зоната“. Започнах да я чета, но ми се видя много сложна за изпълнение. В последствие Мартина Вачкова се запозна с Катя Божкова, започна да ми разказва както точно се случват нещата и как режима и ZChef наистина ѝ помагат. Тогава признавам, че не бях готов за поредната сложна диета. Аз съм от хората, които не могат да имитират дейност. Когато се захвана с нещо, наистина го правя и давам всичко от себе си. Не беше дошъл моментът.

През лятото обаче наистина изпуснах ситуацията. Дори спрях да се меря, защото не исках да знам какво се случва с тялото ми. Достатъчно беше, че минавайки покрай огледалото виждах за какво става въпрос. Все пак есента, когато се върнах в София се премерих се и видях, че съм станал 121 кг. Аз не съм някой двуметров човек, това беше твърде много за мен. Цял живот съм бил около 80 кг и всеки килограм отгоре ми е в повече, а този път бях качил над 40 кг.

Тогава „прегърнах“ Зоната като нова възможност и с надежда отидох на среща с Катя. Тя успя абсолютно да ме мотивира, да ми даде хъс, че аз сам съм в състояние да направя всичко, което наистина искам без да имам усещането, че се лишавам от нещо. Това беше напълно нова истина за мен.

ZChef: С какво зонотото хранене е различно от останалите хранителни режими?

Владо: Пак ще кажа, че досега смятах, че резултат се постига след някакво дълго и упорито лишение и спазване на изтощителни правила, всички те базирани на усещането, че се лишаваш, че трупаш негативна енергия в себе си. Същевременно в теб живее желанието, че някой ден, когато това приключи, ти хубаво ще се наситиш на всичко забранено като храна и удоволствия. 

Храненето според Зоната е нещо съвършено различно. Това не е диета в общоприетия смисъл на думата. В Зоната няма лишения, няма чувство за глад и недостиг, няма „йо-йо ефект. Зоната ме убеди, че мога да постигам резултати  без да се лишавам и без да страдам физически или емоционално.

Случва се да напусна Зоната през уикендите, но след това правя един разтоварващ ден и лесно успявам да се върна. Връщането в Зоната на баланса и хармонията наистина е много бързо – направо магическо. Достатъчна е една зонова закуска.

ZChef: Кога за първи път усети промяната?

Един месец си готвих сам. Следвах схемата направена за мен от ZChef. Научих как се правят блоковете, имах примерни менюта. Ефектът беше смайващ – по 2 кг. на седмица. Здравето ми се подобри, рефлуксът ми изчезна на мига, започнах да слабея много лесно. След месец се абонирах за менютата на ZChef, защото с моя начин на живот и работа ми е много времеемко и трудно сам да мисля и приготвям храна по Зоната. За мен услугата на ZChef огромно улеснение.

ZChef: Как се чувстваш днес в компанията на менютата, приготвени от ZChef?  

Владо: Чудесно! По-слаб съм с 21 кг. В Зоната съм заедно със ZChef винаги, когато съм в България.  Не мисля какво и как ям, нямам време за това, оставил съм тази отговорност на ZChef. Аз просто се радвам на постигнатите резултати. Имам дрехи, които не можех да помисля, че ще облека, а сега ми стават перфектно. Самочувствието ми е на ниво, доволен съм от постиженията си. Живея с убеждението, че всичко в живота ми зависи от мен и не е задължително успехът да бъде свързан със страдания и лишения.

Какъв по-добър завършек на този разговор? Зоната наистина е здраве, а здравето е оптимизъм и увереност в себе си. Няма невъзможни неща, животът ни протяга ръка, когато повярваме в личния си потенциал и магията на собственото си тяло.

 

 

 

1 Коментар

  • Didka Dimitrova

    sega se zapoznavam sas zonata

показване на 1 от 1 Коментар

За всеки готвач, ресторантьор трудностите пред които е изправен всеки ЗОНУВАЩ са неразбираеми.

Да смяташ грамажи с лекота, да измислиш и си представиш ястието по зададени грамажи е призвание и лекота.

И когато един ресторантьор вярва, разбира и живее в ЗОНАТА, логично продължение на нещата е да се стигне до ЗОНОВА КУХНЯ.


Copyrights © 2017 Z-Chef.bg. All Rights Reserved.
Developed by