Благодарим!

Първи сезон на ZChef, през който заедно поставихме началото

Какво постигнахме и какво предстои за единствената зонова кухня в България

Помолих наша клиентка да поздрави съпруга си за успешния му сезон, а тя с усмивка отвърна: „И вашият сезон беше много успешен и интересен“. Наистина беше такъв. Искам да благодаря на моя дългогодишен колега Светльо, затова че е до мен от самото начало и на всички, които се присъединиха постепенно към нас тази година и заедно поставихме началото прекрасния и сплотен екип на ZChef. Пожелавам на всеки мениджър да има до себе си толкова отдадени, осъзнати и добри професионалисти. 

Повечето от вас знаят, че ние сме ресторантьори и работата ни винаги е била да създаваме незабравими моменти в живота на нашите клиенти. Удовлетвореността от това, което правим, е трудно обяснима, но ще се опитам да я опиша. Хората идват при нас с надежда, мечти, проблеми и желание за промяна. Да бъдем част от тази промяна, част от реализирането на една мечта, е истинско вълшебство. Дълбоко благодарим на всички вас, които срещнахме през този сезон, на тези, които ни се довериха и ни позволиха да бъдем част от тяхната промяна и с които заедно се радваме на постигнатите резултати.

Дискретността и конфиденциалността са една от нашите водещи етични норми, но понякога съжалявам, че не мога да споделя дори малка част от вашите истории и силни моменти. Първата ни среща с Марта беше вълнуваща и се превърна в приятелство. Така се стремим да работим винаги – да създаваме приятелства. Казвам „приятели“, защото много от вас можем да наречем такива. Вашите успехи са наши успехи, а обратната връзка, която давате, ни помага да се развиваме и да не губим вярната посока на работа.

Вслушвайки се във вас и вашето търсене, разработихме второ зоново меню, което ще предлагаме през новия сезон и на новото място. О, да, ще разкажа и за новото ни място, но първо за менюто. През тази година с нас се свързаха  много дами с тироидни проблеми. Повечето от тях избират да махнат глутена и млечните продукти от храната си. Заради оскъдната и противоречива информация, която е налична за хранене при болни от Хашимото, няма яснота за истински полезните и вредни храни при това заболяване. За да може бъдем максимално ефективни, направихме поредица от консултации с водещи ендокринолози и им зададохме конкретни въпроси за храненето при тироидни проблеми.

За съжаление, не получихме насоки или дори повод за размисъл може ли храната да помогне при това заболяване. Ние обаче вярваме, че храната е най-мощната превенция и лек. Последните световни проучвания разкриват много факти в подкрепа на това твърдение. Затова се обърнахме към различни източниците като книгите на Изабела Уендс, в които начинът на хранене е изключително важен за здравето. Това е безкрайна тема и за нея мога да говоря дълго, но ще се спра на чудесната новина, че нашето меню без глутен и без млечни продукти вече е факт. В него ще избягваме храни богати на гоитрогени и ще наблягаме на храни с повече полифеноли и пребиотици.

Знаете, че идеята на ZChef е не само да приготвя зонова храна, но и да бъде стъпката към самостоятелното усвояване на Зоната. Една част от вас вече могат прекрасно да се справят с приготвянето на зонови ястия и се обръщат към нас, когато искат да се поглезят или имат натоварен график. Те продължават да поръчват и от нашите бонбони, мъфини, бисквити, сладки изкушения и торти. През новия сезон регламентирано и постоянно ще поддържаме меню от такива едноблокови изкушения за всички, които искат да се наслаждават на зонови закуски, сладки и солени вкусотии.

Хората са казали, че всяко зло е за добро. Оказа се, че помещението, което използвахме през тази година има нерешими проблеми. За нас това беше чудесен повод да намерим още по-голяма и удобна кухня, която ще ни даде възможност да растем и да разработваме нови зонови продукти. От следващия сезон ZChef работилницата ще е на бул. „Академик Стефан Младенов“ №76 в Студентски град.

През цялото време говоря за сезон. Да, този сезон свърши за нас и днес направихме последната доставка. Отдаваме се на заслужена почивка и подготвяне на новия ни дом.

Пожелаваме ви слънчева и зареждаща ваканция, през която да имате безброй незабравими моменти и пътувания с любимите си хора. С радост и много любов от 20.8.18 г. ще приготвяме новите балансирани менюта за вас.

 

Благодарим ви от сърце!

Катя и екипът на ZChef

 

За всеки готвач, ресторантьор трудностите пред които е изправен всеки ЗОНУВАЩ са неразбираеми.

Да смяташ грамажи с лекота, да измислиш и си представиш ястието по зададени грамажи е призвание и лекота.

И когато един ресторантьор вярва, разбира и живее в ЗОНАТА, логично продължение на нещата е да се стигне до ЗОНОВА КУХНЯ.


Copyrights © 2017 Z-Chef.bg. All Rights Reserved.
Developed by