Другите за нас

Влез в Зоната с Марта Вачкова и Владо Пенев

„Зоната са стабилни нива на кръвна захар - тъй нареченият портал към Зоната. С протеинът и въглехидратите ние се държим стабилни - глюкогонът и инсулинът и това е начинът, по който мозъкът работи най-качествено.

Оттам идва чувството за тонус, бодрост, концентрация... всъщност причината ние да сме изморени, да чувстваме глад за сладко - това е този омагьосан кръг на въглехидратите, това е първото нещо, което се избягва в Зоната.“

© www.webcafe.bg

***

Зоната е начин на живот, към който човек винаги се връща

"Вече няколко десетилетия този режим остава неоспорван. Има модерни диети, които се появяват във времето. Актуални са за известен период от време – примерно година, две. Разбира се, всеки един режим дава естетически резултати, но ограничаването на един от макронутриентите неминуемо дава отражение върху организма рано или късно."
 
© www.24chasa.bg

***

Зоновото хранене връща баланса в организма, докато топи килограми

"Зоната - тoва е начин на живот, защото вpъща баланcа в оpганизма, а топенето на килограми е само плюс."
© www.24chasa.bg

***

Впечатляващата фигура е възможна и постижима за лятото

"Тайната на Марта Вачкова и Владо Пенев за влизането във форма и загубата на десетки излишни килограми се нарича ZChef. ZChef e единственият в България екип от професионални готвачи, които приготвят вкусни зонови менюта. „Това, което искаме на покажем на хората чрез ZChef е, че едно здравословно меню може да бъде апетитно и разнообразно. Можем да отслабнем с вкусна храна и без да се ограничаваме. Нашата кухня предлага разнообразни балансирани менюта, съобразени с българските хранителни вкусове и разработени, спазвайки изискванията на зоновия режим”, сподели Катя Божкова, основател на ZChef."

Прочети още: https://www.actualno.com/health/vpechatljavashtata-figura-e-vyzmojna-i-postijima-za-ljatoto-news_671099.html
© Actualno.com

***

Историята на една актриса, която избра Зоната

„Трябва да мислим за здравето, а не за суетата. Суетата е повърхностна, а здравето крие истинската сила за щастлив живот.“

Марта Вачкова

Марта Вачкова е от онези енергични жени, които излъчват позитивизъм. Телефонът ѝ звъни непрекъснато, графикът ѝ е вечно зает, но тя с усмивка намира време за всичко и предава на околните своя ентусиазъм и добро настроение. 

Наш екип е на гости в дома ѝ и изгаряме от нетърпение да поговорим за Зоната и как зоновият хранителен режим променя живота ѝ.

ZChef: Марта, изглеждаш чудесно!

Марта: И така се чувствам. Храненето в Зоната извади наяве всичките ми позитивни мисли и нагласи. Усещам себе си като непрекъсващ извор на сила и с лекота се справям с всички проблеми. Светло ми е. Повечето хора живеят в непрестанна затормозеност било заради заболявания, наднормено тегло или някакви тревоги. Те търсят щастието и решенията навън, извън личния си свят, а истината е, че ние сме напълно свободни да бъдем щастливи, стига да се вгледаме навътре в себе си. Само там можем да открием какво ни е нужно, за да сме радостни от живота и е добре да започнем от храната.  Зоновият режим е нещо прекрасно, защото подобрява не само физическата, но и психическата кондиция. Благодаря на д-р Бари Сиърс, че мога да се наслаждавам на това състояние всеки ден.

ZChef: От колко време си в Зоната и кога започна да чувстваш промяната?

Марта: Започнах зоновата диета през юни 2017г. и оттогава съм с 17 кг по-слаба. За съжаление, тъй като живея доста динамично и пътувам много, нямам възможност винаги да се храня според правилата на Зоната, но се връщам в режима винаги, когато това е възможно. Първите усещания, че нещата се нареждат, положителната промяна и знак, че това е правилният за мен начин на хранене, станаха факт почти веднага, само дни след като стартирах диетата. Започнах да се събирам, погледът ми се изчисти и засия, кожата ми се оправи и стана по-хубава. Скоро след това килограмите ми намаляха и се почувствах по-уверена в себе си. Днес се движа повече, вече не усещам хроничната болка в коляното, която ми създаваше големи ядове. Разработих подходяща програма за двигателни упражнения, които правя всяка сутрин. Живея пълноценно и се чувствам прекрасно.

ZChef: Как научи за Зоната и ZChef?

Марта: От близък приятел, докато пътувахме със самолет. Летяхме в първа класа и вместо ухаещите топли кроасани, той извади един сандвич и каза, че си има собствено меню. Полюбопитствах и бях въведена в тайните на зоновото хранене. Той ми препоръча Катя Божкова и ZChef. Скоро след това се срещах с нея и останах очарована от начина на мислене, отдадеността и силната енергия на тази жена. Именно тя ми каза, че преди всичко трябва да бъда здрава заради детето си, а здравето е в основата на зоновото хранене.  Независимо от професията, която сме избрали, първо трябва да мислим за здравето, а не за суетата. Суетата е повърхностна, а здравето крие истинската сила за щастлив живот.

ZChef: Разкажи ни за Марта Вачкова преди Зоната…

Марта: Не искам дори да си спомням за това време. Непрекъснато бях уморена, на ръба на депресията. Сега се чувствам нов човек – силен и пълен с енергия. Благодаря на Зоната и на ZChef за това.

ZChef: Ние благодарим и ти желаем разкошен ден!

Тръгваме и сме ентусиазирани за остатъка от деня. Настроението на Марта е в унисон с януарското време. Слънцето е победило облаците и макар че е декември, се носи усещане за пролет. Така се чувстваме и ние – изпълнени с пролетна свежест.

 

 

 

 

 

 

 

За всеки готвач, ресторантьор трудностите пред които е изправен всеки ЗОНУВАЩ са неразбираеми.

Да смяташ грамажи с лекота, да измислиш и си представиш ястието по зададени грамажи е призвание и лекота.

И когато един ресторантьор вярва, разбира и живее в ЗОНАТА, логично продължение на нещата е да се стигне до ЗОНОВА КУХНЯ.


Copyrights © 2017 Z-Chef.bg. All Rights Reserved.
Developed by